Mony Admin
عدد الرسائل : 198 العمر : 40 تاريخ التسجيل : 04/06/2008
| موضوع: أم علي بالمكسرات الجمعة فبراير 12, 2010 5:13 am | |
|
أم علي بالمكسرات المقادير: • 5 أكواب لبن حليب محلي. • 5 رقائق جلاش. • 2 معلقة كبيرة زبد. • 3 معالق كبيرة كريمة لباني. • نصف كوب زبيب. • ربع كوب بندق. • ربع كوب لوز. الطريقة: 1- حطي الجلاش على صاج أو صينية للفرن وحمصيه في فرن. 2- أحضري البندق واللوز وحطيهم على صاج أو صينية للفرن، وحمصيهم في الفرن لمدة 4 دقائق. 3- في الوقت اللي أنتِ بتحمّصي فيه المكسرات سخني اللبن. 4- قطعي رقائق الجلاش إلى قطع متوسطة وحطيها في طاجن كبير، وضيفي إليها البندق واللوز والزبيب وبعد كده حطي اللبن في ثلثين الطاجن. 5- سخني الفرن حتى درجة حرارة متوسطة (200 مئوية)، وحطي الطاجن في الفرن لمدة 15 دقيقة أو لغاية ما تلاقي إن رقائق الجلاش بدأت في امتصاص اللبن. 6- خرجيه من الفرن وضيفي إليه الزبدة والكريمة من على الوش، ودخليه الفرن تاني لمدة 20 دقيقة أخرى أو لغاية ما تلاقي لونه بقى ذهبي خرجيه.. وبالهنا والشفا . | |
|